buscarcheck-smallcheckchevron-down-smallchevron-downchevron-largechevron-leftchevron-rightchevron-smallchevron-up-circlecircle-arrowclockclose-smallclosecloud-lightcloud-raincloud-snowcloudcrown-lightcrowndelete-smalldownload-smallfacebookgift-cardsglobegoogleplusheart-filledheartinstagrammap-compassmap-markermenu-lightmenuminus-smallno-circle-arrowpeopleplus-mediumplus-smallrainsearchservice-airplaneservice-baby-careservice-cameraservice-carservice-cash-machineservice-chargingservice-coffeeservice-dogservice-e-autoservice-eatservice-first-aidservice-ice-creamservice-infoservice-kids-buggyservice-kids-playgroundservice-lockersservice-parkingservice-phoneservice-shopperservice-shuttle-busservice-suitcaseservice-trainservice-wardrobeservice-wc-menservice-wc-wheelchairservice-wc-women-menservice-wc-womenservice-wheelchairservice-wifishopping-taxisnowsun-cloud-lightsun-cloud-rainsun-cloudsuntax-freeTAX FREEShoppingticketstraintrash-mediumtwittervimeowishlist-facebookwishlist-googlepluswishlist-twitterwishlist-whatsappyoutubezoom
31
31 35 25
Vas 3622
Hét 3524
Ked 3822
Sze 3421
Csü 3225

Városnézés

Budapest

Fedezze fel Budapestet

premier-varosnezes-budapest.jpg

Budapestinfo

Hétről hétre százezrek veszik fel a bakancslistájukra a Duna két partján, világörökségi környezetben Európa szívében található, közkedvelt desztinációt, és győződnek meg arról, hogy Budapest micsoda briliáns úticél! Kevés nagyszerűbb hely van a világon, ahol akár a macskaköves utcákon sétálgatva, akár nosztalgiavillamoson vagy egyéb járműcsodán ülve remekül átélhetjük a város történelmi atmoszféráját. A „Budapest-élmény” egyszerre jelenti az intimitást és a lüktetést: a város fölé emelkedő Várnegyed méltóságteljes szépségét és polgári miliőjét, az impozáns történelmi fürdőkben megtapasztalható gyógyító energiákat, de az élénk múzeumi életet, a zsibongó bevásárlóutcákat, a folyamatosan megújuló Zsidónegyedet és a Michelin-csillagos éttermek kifinomultságát is egyszerre.

https://www.budapestinfo.hu/


Magyar Zene háza

A Magyar Zene Háza, ahol a zene mindenkié! Sokszínű programkínálattal a zene számtalan élményét tárja fel látogatói előtt, legyen az egy kiállítás, egy koncert, egy közös zenélés, éneklés, táncolás, egy izgalmas zenepedagógiai foglalkozás, vagy szabadegyetemi előadás. Fotó: Palkó György

https://magyarzenehaza.com

premier-varosnezes-magyar-zene-haza.jpg

premier-varosnezes-szechenyi-furdo.jpg

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

A világhírű, reneszánsz stílusban épült, több mint 100 éves Széchenyi fürdő 21 medencéjével, máig Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma. A hagyományos gyógyszolgáltatások mellett számos wellness szolgáltatást is tartalmaz a belépőjegy, hiszen 11 szauna közül válogathatsz kedvedre, de részt vehetsz akár vízi tornán is. Itt biztos mindenki megtalálja kedvenc medencéjét, legyen szó beltéri gyógymedencékrők, kültéri élménynedencékről, vagy akár úszómedencéről.Luxus szolgáltatások is igénybe vehetőek, a gyönyörűen kialakított private spa részlegen, ahol igazán romantikus környezetben biztosítjuk a tökéletes kikapcsolódás lehetőségét, akár páros masszázs szolgáltatással, egyedi bekészítésekkel.

www.szechenyifurdo.hu


Esterházy-kastély, Tata – A béke szigete

Az Öreg-tó partján álló barokk Esterházy-kastély, ami fénykorában császárokat, királyokat, hadvezéreket és grófokat fogadott, ma kulturális és közösségi térként megújulva várja a látogatókat. A korhűen berendezett enteriőrökben izgalmas műtárgyak mesélnek a grófi családról. A grófnői lakosztályban látható például az a bölcső, amiben (V.) Miklóst az utolsó Tatán nevelkedett grófot édesanyja, Zichy Mária grófnő ringatta. Igazi ritkaság a kastély két fürdőszobája, ahol a kék-fehér hollandi csempék és a márvány burkolatok a csodával határos módon maradtak épségben.A mesés barokk terekbe komponált interaktív kiállítás animációs filmjei és az érintőképernyős tartalmak még átélhetőbbé teszik az épület történeteit.

https://tataikastely.hu/

premier-varosnezes-esterhazy-kastely.jpg

premier-varosnezes-nagyboldogasszony-templom.jpg

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom

Budapest legrégebbi temploma a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom. Alapjai részben a II. századtól itt álló Contra-Aquincum katonai erőd alapjai voltak.
A XVI. század emléke a mihráb, amely arra emlékeztt bennünket, hogy a török hódoltság idején a templomot dzsámiként használták.
A templomban három magyar szent ereklyéjét találjuk. Szent László király, és Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéje az 1507-ben készült két reneszánsz pasztofóriumban, Szent Gellért püspök ereklyéje az oltárban látható.
A templom toronykilátójába lifttel tudunk felmenni. Két szintet látogathatunk meg, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Dunára és a budai oldalra. A Liszt Ferenc toronyban pedig emléksarok mutatja be a templom és Liszt Ferenc zeneszerző kapcsolatát.

Cím:
1056 Budapest, Március 15. tér
(az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél)

www.belvarosiplebania.hu


Magyar Állami Operaház

A Magyar Állami Operaház 1884-es alapítása óta Magyarország vezető kulturális intézménye, ahol a különböző művészeti műfajok egyformán jelen vannak. A 19. századi magyar építészet egyik meghatározó alakja, Ybl Miklós által épített mestermű, a budapesti neoreneszánsz Operaház megnyitása régóta várt pillanat volt a magyar operajátszásban. Azóta a nemzetközi zenei élet számos jelentős alakja kapott itt meghívást, köztük Gustav Mahler zeneszerző, aki 1888 és 1891 között Budapesten volt zeneigazgató, és megalapozta az intézmény nemzetközi presztízsét, Wagner-operákat, valamint Magcagni Cavalleria Rusticanáját is előadva.
A Magyar Állami Operaház mindig is magas szakmai színvonalat tartott fenn, olyan nemzetközi sztárokat hívott meg színpadára, mint Renée Fleming, Cecilia Bartoli, Monserrat Caballé, Plácido Domingo, Luciano Pavarotti, José Cura, Thomas Hampson, Jonas Kaufmann, Juan Diego Flórez, Bryn Terfel és René Pape. A rendszeres magyar fellépők között olyan kiváló és elismert művészek szerepelnek, mint Marton Éva, Miklósa Erika, Rost Andrea, Komlósi Ildikó és Bretz Gábor.
A felújított Operaház közel öt évig tartó átfogó felújítást és korszerűsítést követően 2022 márciusában nyitotta meg újra kapuit. A történelmi épület ismét korszerű színpadtechnikával és kiválóan felújított akusztikával, valamint látványos balettprodukciók, klasszikus koncertek mellett folyamatosan megújuló klasszikus repertoárral várja a látogatókat és a közönséget.

premier-varosnezes-operahaz.jpg

Kívánságlista

A kívánságlista üres

A centertérkép nyomtatása