buscarcheck-smallcheckchevron-down-smallchevron-downchevron-largechevron-leftchevron-rightchevron-smallchevron-up-circlecircle-arrowclockclose-smallclosecloud-lightcloud-raincloud-snowcloudcrown-lightcrowndelete-smalldownload-smallfacebookgift-cardsglobegoogleplusheart-filledheartinstagrammap-compassmap-markermenu-lightmenuminus-smallno-circle-arrowpeopleplus-mediumplus-smallrainsearchservice-airplaneservice-baby-careservice-cameraservice-carservice-cash-machineservice-chargingservice-coffeeservice-dogservice-e-autoservice-eatservice-first-aidservice-ice-creamservice-infoservice-kids-buggyservice-kids-playgroundservice-lockersservice-parkingservice-phoneservice-shopperservice-shuttle-busservice-suitcaseservice-trainservice-wardrobeservice-wc-menservice-wc-wheelchairservice-wc-women-menservice-wc-womenservice-wheelchairservice-wifishopping-taxisnowsun-cloud-lightsun-cloud-rainsun-cloudsuntax-freeTAX FREEShoppingticketstraintrash-mediumtwittervimeowishlist-facebookwishlist-googlepluswishlist-twitterwishlist-whatsappyoutubezoom
23
23 25 18
Sze 2216
Csü 2315
Pén 2216
Szo 2716
Vas 2416

A Starbucks és a fenntarthatóság

A Starbucks elköteleződése, hogy kávéi 100%-át etikus úton szerezze be. Ez azt jelenti, hogy nem csak az etikus termelésre figyelünk, hanem az etikus beszerzésre is.

Elkötelezettek vagyunk, hogy úgy üzleteljünk, hogy megfeleljünk az aktuális igényeknek, és mindeközben ne gördítsünk akadályt a jövő generációja elé saját szükségleteik kielégítésében.

 

C.A.F.E. Practices

A kávé és termesztői méltányosság előírások (C.A.F.E. Practices) kávévásárlási irányelvek, amelyek azért születtek, hogy biztosítsák, hogy az általunk vásárolt kávé társadalmi és környezetvédelmi szempontból felelősen termesztett legyen. Megközelítésünk részét képezi a méltányos ár magas minőségű kávékért, környezetvédelmi szerepvállalás és a farmer közösségek aktív támogatása.

A kávébeszerzés nagyon összetett folyamat; épp ezért számtalan együttműködést alakítottunk ki a kávéiparban, ami hozzájárul céljaink eléréséhez – és másoknak is segít az ő céljaik megvalósításában. Küldetésünk és értékeink segítenek meghatározni    hozzáállásunkat.

 

Együttműködés a farmerekkel

Amikor megalkottuk a C.A.F.E. Practices előírásokat, hittünk abban, hogy szükség van a kávétermesztő régiók farmereinek támogatására, hogy sikeresen alkalmazzák az irányelveket.

Annak érdekében, hogy még jobban együtt tudjunk működni a kávéfarmerekkel és még hatékonyabban tudjuk támogatni őket, 2013-ban megvásároltuk saját farmunkat Costa Ricán, a Hacienda Alsacia farmot.

Tudjuk, hogy mindig lehet többet tenni, hogy biztosítsuk a folyamatos kávétermelést. Elkötelezettek vagyunk, hogy folyamatosan befektessünk a kávétermelést támogató közösségekbe.

 

Mik a hasonlóságok és a különbségek a C.A.F.E. Practices irányelvek és a Fairtrade között?

Közösek a céljaink a Fairtrade mozgalommal: a kávétermelő farmerek, családjuk és a közösségek életminőségének javítása.

Ne feledd, azért alkottuk meg a C.A.F.E. Practices irányelveket, mert egyetlen olyan tanúsítási rendszert sem találtunk, amely megfelelt volna elvárásainknak – egy holisztikusabb szemléletet kerestünk, mint amit a Fairtrade vagy az Organic Certification nyújt. A C.A.F.E. Practices nem egy tanúsítási rendszer; ez a folyamatos fejlődés programja, amely a teljes, különböző méretű farmokból álló ellátási láncunk számára hozzáférhető. Beszállítóinktól kapunk információt arról, hogy hogyan alakítsuk a programot. Elvárjuk tőlük, hogy folyamatosan új utakat keressenek a minőség, a gazdasági átláthatóság, a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelmi vezető szerep fejlesztésére.

A Starbucks a legkülönbözőbb méretű farmokkal áll kapcsolatban (néhánnyal már több mint 40 éve!). A Fairtrade figyelmének központjában a termelőszövetkezetekbe tömörült kis méretű gazdaságok állnak.

A C.A.F.E. irányelvek programnak vannak minőségi elvárásai, míg a Fairtrade-nek nincsenek, azonban az általunk vásárolt Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkező kávék megfelelnek a minőségi elvárásainknak.

nw_0427_Premier_Outlet_tavasz_22-2.jpg

Kívánságlista

A kívánságlista üres

A centertérkép nyomtatása