buscarcheck-smallcheckchevron-down-smallchevron-downchevron-largechevron-leftchevron-rightchevron-smallchevron-up-circlecircle-arrowclockclose-smallclosecloud-lightcloud-raincloud-snowcloudcrown-lightcrowndelete-smalldownload-smallfacebookgift-cardsglobegoogleplusheart-filledheartinstagrammap-compassmap-markermenu-lightmenuminus-smallno-circle-arrowpeopleplus-mediumplus-smallrainsearchservice-airplaneservice-baby-careservice-cameraservice-carservice-cash-machineservice-chargingservice-coffeeservice-dogservice-e-autoservice-eatservice-first-aidservice-ice-creamservice-infoservice-kids-buggyservice-kids-playgroundservice-lockersservice-parkingservice-phoneservice-shopperservice-shuttle-busservice-suitcaseservice-trainservice-wardrobeservice-wc-menservice-wc-wheelchairservice-wc-women-menservice-wc-womenservice-wheelchairservice-wifishopping-taxisnowsun-cloud-lightsun-cloud-rainsun-cloudsuntax-freeTAX FREEShoppingticketstraintrash-mediumtwittervimeowishlist-facebookwishlist-googlepluswishlist-twitterwishlist-whatsappyoutubezoom
Please accept the cookies to add the item to wishlist.Dismiss
6
6 6 1
Vas 0-2
Hét 1-2
Ked 30
Sze 20
Csü -0-0

Információ turistáknak

Turizmus

premier-varosnezes-budapest.jpg

Budapest

Hétről hétre százezrek veszik fel a bakancslistájukra a Duna két partján, világörökségi környezetben Európa szívében található, közkedvelt desztinációt, és győződnek meg arról, hogy Budapest micsoda briliáns úticél! Kevés nagyszerűbb hely van a világon, ahol akár a macskaköves utcákon sétálgatva, akár nosztalgiavillamoson vagy egyéb járműcsodán ülve remekül átélhetjük a város történelmi atmoszféráját. A „Budapest-élmény” egyszerre jelenti az intimitást és a lüktetést: a város fölé emelkedő Várnegyed méltóságteljes szépségét és polgári miliőjét, az impozáns történelmi fürdőkben megtapasztalható gyógyító energiákat, de az élénk múzeumi életet, a zsibongó bevásárlóutcákat, a folyamatosan megújuló Zsidónegyedet és a Michelin-csillagos éttermek kifinomultságát is egyszerre.

https://www.budapestinfo.hu/


Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom

Budapest legrégebbi temploma a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom. Alapjai részben a II. századtól itt álló Contra-Aquincum katonai erőd alapjai voltak.
A XVI. század emléke a mihráb, amely arra emlékeztt bennünket, hogy a török hódoltság idején a templomot dzsámiként használták.
A templomban három magyar szent ereklyéjét találjuk. Szent László király, és Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéje az 1507-ben készült két reneszánsz pasztofóriumban, Szent Gellért püspök ereklyéje az oltárban látható.
A templom toronykilátójába lifttel tudunk felmenni. Két szintet látogathatunk meg, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Dunára és a budai oldalra. A Liszt Ferenc toronyban pedig emléksarok mutatja be a templom és Liszt Ferenc zeneszerző kapcsolatát.

Cím:
1056 Budapest, Március 15. tér
(az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél)

www.belvarosiplebania.hu

premier-varosnezes-nagyboldogasszony-templom.jpg

Kívánságlista

A kívánságlista üres

A centertérkép nyomtatása