buscarcheck-smallcheckchevron-down-smallchevron-downchevron-largechevron-leftchevron-rightchevron-smallchevron-up-circlecircle-arrowclockclose-smallclosecloud-lightcloud-raincloud-snowcloudcrown-lightcrowndelete-smalldownload-smallfacebookgift-cardsglobegoogleplusheart-filledheartinstagrammap-compassmap-markermenu-lightmenuminus-smallno-circle-arrowpeopleplus-mediumplus-smallrainsearchservice-airplaneservice-baby-careservice-cameraservice-carservice-cash-machineservice-chargingservice-coffeeservice-dogservice-e-autoservice-eatservice-first-aidservice-ice-creamservice-infoservice-kids-buggyservice-kids-playgroundservice-lockersservice-parkingservice-phoneservice-shopperservice-shuttle-busservice-suitcaseservice-trainservice-wardrobeservice-wc-menservice-wc-wheelchairservice-wc-women-menservice-wc-womenservice-wheelchairservice-wifishopping-taxisnowsun-cloud-lightsun-cloud-rainsun-cloudsuntax-freeTAX FREEShoppingticketstraintrash-mediumtwittervimeowishlist-facebookwishlist-googlepluswishlist-twitterwishlist-whatsappyoutubezoom
Please accept the cookies to add the item to wishlist. Dismiss
28
28 27 21
Pén 27 18
Szo 22 14
Vas 22 14
Hét 22 15
Ked 19 17

Információ turistáknak

Turizmus

premier-varosnezes-budapest.jpg

Budapest

Hétről hétre százezrek veszik fel a bakancslistájukra a Duna két partján, világörökségi környezetben Európa szívében található, közkedvelt desztinációt, és győződnek meg arról, hogy Budapest micsoda briliáns úticél! Kevés nagyszerűbb hely van a világon, ahol akár a macskaköves utcákon sétálgatva, akár nosztalgiavillamoson vagy egyéb járműcsodán ülve remekül átélhetjük a város történelmi atmoszféráját. A „Budapest-élmény” egyszerre jelenti az intimitást és a lüktetést: a város fölé emelkedő Várnegyed méltóságteljes szépségét és polgári miliőjét, az impozáns történelmi fürdőkben megtapasztalható gyógyító energiákat, de az élénk múzeumi életet, a zsibongó bevásárlóutcákat, a folyamatosan megújuló Zsidónegyedet és a Michelin-csillagos éttermek kifinomultságát is egyszerre.

https://www.budapestinfo.hu/


Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom

Budapest legrégebbi temploma a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom. Alapjai részben a II. századtól itt álló Contra-Aquincum katonai erőd alapjai voltak.
A XVI. század emléke a mihráb, amely arra emlékeztt bennünket, hogy a török hódoltság idején a templomot dzsámiként használták.
A templomban három magyar szent ereklyéjét találjuk. Szent László király, és Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéje az 1507-ben készült két reneszánsz pasztofóriumban, Szent Gellért püspök ereklyéje az oltárban látható.
A templom toronykilátójába lifttel tudunk felmenni. Két szintet látogathatunk meg, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Dunára és a budai oldalra. A Liszt Ferenc toronyban pedig emléksarok mutatja be a templom és Liszt Ferenc zeneszerző kapcsolatát.

Cím:
1056 Budapest, Március 15. tér
(az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél)

www.belvarosiplebania.hu

premier-varosnezes-nagyboldogasszony-templom.jpg

Kívánságlista

A kívánságlista üres