buscarcheck-smallcheckchevron-down-smallchevron-downchevron-largechevron-leftchevron-rightchevron-smallchevron-up-circlecircle-arrowclockclose-smallclosecloud-lightcloud-raincloud-snowcloudcrown-lightcrowndelete-smalldownload-smallfacebookgift-cardsglobegoogleplusheart-filledheartinstagrammap-compassmap-markermenu-lightmenuminus-smallno-circle-arrowpeopleplus-mediumplus-smallrainsearchservice-airplaneservice-baby-careservice-cameraservice-carservice-cash-machineservice-chargingservice-coffeeservice-e-autoservice-eatservice-first-aidservice-ice-creamservice-infoservice-kids-buggyservice-kids-playgroundservice-lockersservice-parkingservice-phoneservice-shopperservice-shuttle-busservice-suitcaseservice-trainservice-wardrobeservice-wc-menservice-wc-wheelchairservice-wc-women-menservice-wc-womenservice-wheelchairservice-wifishopping-taxisnowsun-cloud-lightsun-cloud-rainsun-cloudsuntax-freeTAX FREEShoppingticketstraintrash-mediumtwittervimeowishlist-facebookwishlist-googlepluswishlist-twitterwishlist-whatsappyoutubezoom
Please accept the cookies to add the item to wishlist. Dismiss
7
7 7 5
Pén 5 1
Szo 3 0
Vas 2 1
Hét 3 1
Ked 2 0

Karácsony a Föld körül

Anglia

Mint még sok más országban, Angliában sem december 24-én, hanem 25-én reggel ünneplik a karácsonyt, ekkor kerül sor az ajándékok átadására is. Ugyanígy angolszász szokás a zoknik kiakasztgatása a kandalló fölé, amibe „Santa”, aki a Mikulás és Jézuska egyben, meglepetéseket rejt. Tradicionális étel a pulyka és a karácsonyi puding, mely egy ízletes alkohollal és aszalt gyümölcsökkel készült édesség.

Olaszország

A mélyen vallásos történelmű országban rendkívül fontos szerepet tölt be a karácsony és az adventi időszak. A legtöbb család saját kis Betlehemet épít, melyet szépen kidekorálnak fényekkel. Szenteste elsősorban halat és tengergyümölcseit fogyasztanak, majd december 25-től indulnak az óriási karácsonyi lakomák. Hagyományos karácsonyi édesség a panettone, a gyönyörű díszdobozban kapható gyümölcsös kuglóf.

USA

Mint ahogy azt kedvenc karácsonyi filmjeinkben is láthatjuk, az amerikaiak is odavannak az ünnepekért. A ház külső-belső feldíszítésének (és olykor túldíszítésének) szokása abszolút jellemző, szinte bárhol is járunk az országban. Az ünneplés, ahogyan Angliában is, Amerikában is december 25-én reggel zajlik, amikor pizsamában összegyűlik a család a fa körül ajándékot bontani. Az ételek terén a sonka, a pulyka és a cranberry-szósz a jellemző.

Svédország

Hozzánk hasonlóan Svédországban is a december 24-e számít a karácsonyi ünneplés igazi kezdetének. Ilyenkor klasszikus svédasztalos terülj-terülj asztalkámmal várják a családtagokat, jellemzően halakkal, kolbásszal, és a népszerű húsgolyókkal. Ezt finom édes gyümölcsös forraltborral öblítik le, majd az ajándékozás után következik a „risgrynsgröt”, ami egy rizspuding alapú édesség.

Ausztrália

Van, ahol a Mikulás a legnagyobb hőségben, fürdőnadrágban érkezik. Ilyen Ausztrália, ahol a karácsony a nyár legforróbb időszakára esik. A család összegyűlik és kerti partyk keretében ajándékozzák meg egymást. Tradíciókban és ételek tekintetében nagyon hasonlítanak szokásaik az angol hagyományokhoz: december 25-én történik az ajándékozás, a karácsonyi puding itt is asztalra kerül.

A Premier Outletben hagyománynak számító akár 70%-os kedvezmények karácsony előtt szintén élnek, így nyugodtan és kedvezően tudjátok még beszerezni az ajándékokat az ünnepekre!

IMG_5922.jpg

Kívánságlista

A kívánságlista üres