buscarcheck-smallcheckchevron-down-smallchevron-downchevron-largechevron-leftchevron-rightchevron-smallchevron-up-circlecircle-arrowclockclose-smallclosecloud-lightcloud-raincloud-snowcloudcrown-lightcrowndelete-smalldownload-smallfacebookgift-cardsglobegoogleplusheart-filledheartinstagrammap-compassmap-markermenu-lightmenuminus-smallno-circle-arrowpeopleplus-mediumplus-smallrainsearchservice-airplaneservice-baby-careservice-cameraservice-carservice-cash-machineservice-chargingservice-coffeeservice-e-autoservice-eatservice-first-aidservice-ice-creamservice-infoservice-kids-buggyservice-kids-playgroundservice-lockersservice-parkingservice-phoneservice-shopperservice-shuttle-busservice-suitcaseservice-trainservice-wardrobeservice-wc-menservice-wc-wheelchairservice-wc-women-menservice-wc-womenservice-wheelchairservice-wifishopping-taxisnowsun-cloud-lightsun-cloud-rainsun-cloudsuntax-freeTAX FREEShoppingticketstraintrash-mediumtwittervimeowishlist-facebookwishlist-googlepluswishlist-twitterwishlist-whatsappyoutubezoom
Please accept the cookies to add the item to wishlist. Dismiss
6
6 6 5
Pén 5 1
Szo 3 0
Vas 2 1
Hét 3 1
Ked 2 0

Halloween – az amerikai tradíció már itthon is divat

Az elmúlt években már megfigyelhettük, hogy október környékén elszaporodnak az üzletek polcain a hátborzongató tárgyak, dekorációk és felütik fejüket a szokatlan édességek. Ennek oka, hogy már Magyarországon is kezd elterjedni a Halloween, az október 31-re eső Amerikában kultikus esemény, melyet filmekből, sorozatokból biztos mindenki ismer. Ilyenkor ijesztő jelmezt öltenek a gyerekek (és a felnőttek is) és kis kosárkával járják be a környék házait a „Csokit vagy csalunk!” (Trick or treat) felkiáltással. 

A Halloween története

Az ünnep valójában a keltáktól ered, akik nagyjából kétezer éve éltek Írország, Nagy-Britannia és Franciaország bizonyos területein. Időszámításukban november elsején kezdődött az év, így október 31 volt az óév utolsó napja. Ezt a napot Samhain-nak nevezték, és ekkor űzték el a túlvilágról visszalátogató szellemeket ijesztő kosztümökben. A cél az volt, hogy a gonosz szellemek, akik nem találják helyüket, ne leljenek otthonra a házakban. Ezért eloltották a tüzet a tűzhelyekben és szándékosan rideggé tették a hangulatot a családok.

Az elnevezés későbbről, az amerikai All Saints Day-ről ered, amit All-hallows néven is emlegettek, ennek előestéje volt a Halloween.

A Halloween szimbóluma a faragott töklámpás, melyet tradicionálisan a házak elé raktak és raknak a mai napig. Ez egyrészt elijeszti a gonoszt, másrészt fényt nyújt a sötét éjszakában.

Miért szeretjük a Halloween?

Azon kívül, hogy ünneplésre ad okot és egyúttal a gyerekeket is elzórakoztathatjuk, a Halloween nagyszerű alkalom idén a shoppingolásra is! Ugyanis október 26 és 31 között a Premier Outletben ijesztően jó ajánlatokkal várunk, akár 70% kedvezménnyel! Szedd össze minden bátorságod és nézz szembe a borzasztóan jó kedvezményekkel!

 

4T9A9045.jpg

Kívánságlista

A kívánságlista üres