bus car check-small check chevron-down-small chevron-down chevron-large chevron-left chevron-right chevron-small chevron-up-circle circle-arrow clock close-small close cloud-light cloud-rain cloud-snow cloud crown delete-small download-small facebook gift-cards globe googleplus heart-filled heart instagram map-compass map-marker menu minus-small people plus-medium plus-small rain search service-airplane service-baby-care service-camera service-car service-cash-machine service-charging service-coffee service-e-auto service-eat service-first-aid service-ice-cream service-info service-kids-buggy service-kids-playground service-lockers service-parking service-phone service-shopper service-shuttle-bus service-suitcase service-train service-wardrobe service-wc-men service-wc-wheelchair service-wc-women-men service-wc-women service-wheelchair service-wifi shopping-taxi snow sun-cloud-light sun-cloud-rain sun-cloud sun tax-free TAX FREE Shopping tickets train trash-medium twitter vimeo wishlist-facebook wishlist-googleplus wishlist-twitter wishlist-whatsapp youtube zoom
Please accept the cookies to add the item to wishlist. Dismiss
12
IIdőjárás előrejelzés
12 11 7
Hét 10 6
Ked 13 6
Sze 16 7
Csü 18 9
Pén 12 5
Ma nyitva 10:00 - 20:00 Ma zárva
Ma nyitva 10:00 - 20:00 Ma zárva

Halloween

Évről évre egyre jobban gyűrűzik be Magyarországra is a Halloween „ünnepe”, mely minden év október 31-re esik. De honnan is ered ez a hagyomány? Ennek jártunk most picit utána.

Az ünnep a keltáktól ered, akik nagyjából kétezer éve éltek Írország, Nagy-Britannia és Franciaország bizonyos területein. Időszámításukban november elsején kezdődött az év, így október 31 volt az óév utolsó napja. Ezt a napot Samhain-nak nevezték, és ekkor űzték el a túlvilágról visszalátogató szellemeket ijesztő kosztümökben. A cél az volt, hogy a gonosz szellemek, akik nem találják helyüket, ne leljenek otthonra a házakban. Ezért eloltották a tüzet a tűzhelyekben és szándékosan rideggé tették a hangulatot a családok.

Az elnevezés későbbről, az amerikai All Saints Day-ről ered, amit All-hallows néven is emlegettek, ennek előestéje volt a Halloween.

A Halloween szimbóluma a faragott töklámpás, melyet tradicionálisan a házak elé raktak és raknak a mai napig. Ez egyrészt elijeszti a gonoszt, másrészt fényt nyúlt a sötét éjszakában.

Mi okunk van ünnepelni?

Bár eredetileg nem magyar hagyomány, mára már hazánkban is egyre többen ünneplik, illetve emlékeznek meg róla. És hogy ez nektek miért is adhat okot ünneplésre? Azért, mert október 28. és november 3. között ijesztően jó Halloween ajánlatokkal várunk titeket a Premier Outlet üzleteiben! Gyertek és vásároljatok hátborzongatóan jó árakon üzleteinkben!

 

black-2909_1920.jpg

Kívánságlista

A kívánságlista üres