buscarcheck-smallcheckchevron-down-smallchevron-downchevron-largechevron-leftchevron-rightchevron-smallchevron-up-circlecircle-arrowclockclose-smallclosecloud-lightcloud-raincloud-snowcloudcrown-lightcrowndelete-smalldownload-smallfacebookgift-cardsglobegoogleplusheart-filledheartinstagrammap-compassmap-markermenu-lightmenuminus-smallno-circle-arrowpeopleplus-mediumplus-smallrainsearchservice-airplaneservice-baby-careservice-cameraservice-carservice-cash-machineservice-chargingservice-coffeeservice-e-autoservice-eatservice-first-aidservice-ice-creamservice-infoservice-kids-buggyservice-kids-playgroundservice-lockersservice-parkingservice-phoneservice-shopperservice-shuttle-busservice-suitcaseservice-trainservice-wardrobeservice-wc-menservice-wc-wheelchairservice-wc-women-menservice-wc-womenservice-wheelchairservice-wifishopping-taxisnowsun-cloud-lightsun-cloud-rainsun-cloudsuntax-freeTAX FREEShoppingticketstraintrash-mediumtwittervimeowishlist-facebookwishlist-googlepluswishlist-twitterwishlist-whatsappyoutubezoom
Please accept the cookies to add the item to wishlist. Dismiss
6
6 6 5
Pén 5 1
Szo 3 0
Vas 2 1
Hét 3 1
Ked 2 0

Halloween

Évről évre egyre jobban gyűrűzik be Magyarországra is a Halloween „ünnepe”, mely minden év október 31-re esik. De honnan is ered ez a hagyomány? Ennek jártunk most picit utána.

Az ünnep a keltáktól ered, akik nagyjából kétezer éve éltek Írország, Nagy-Britannia és Franciaország bizonyos területein. Időszámításukban november elsején kezdődött az év, így október 31 volt az óév utolsó napja. Ezt a napot Samhain-nak nevezték, és ekkor űzték el a túlvilágról visszalátogató szellemeket ijesztő kosztümökben. A cél az volt, hogy a gonosz szellemek, akik nem találják helyüket, ne leljenek otthonra a házakban. Ezért eloltották a tüzet a tűzhelyekben és szándékosan rideggé tették a hangulatot a családok.

Az elnevezés későbbről, az amerikai All Saints Day-ről ered, amit All-hallows néven is emlegettek, ennek előestéje volt a Halloween.

A Halloween szimbóluma a faragott töklámpás, melyet tradicionálisan a házak elé raktak és raknak a mai napig. Ez egyrészt elijeszti a gonoszt, másrészt fényt nyúlt a sötét éjszakában.

Mi okunk van ünnepelni?

Bár eredetileg nem magyar hagyomány, mára már hazánkban is egyre többen ünneplik, illetve emlékeznek meg róla. És hogy ez nektek miért is adhat okot ünneplésre? Azért, mert október 28. és november 3. között ijesztően jó Halloween ajánlatokkal várunk titeket a Premier Outlet üzleteiben! Gyertek és vásároljatok hátborzongatóan jó árakon üzleteinkben!

 

black-2909_1920.jpg

Kívánságlista

A kívánságlista üres