bus car check-small check chevron-down-small chevron-down chevron-large chevron-left chevron-right chevron-small chevron-up-circle circle-arrow clock close-small close cloud-light cloud-rain cloud-snow cloud crown delete-small download-small facebook gift-cards globe googleplus heart-filled heart instagram map-compass map-marker menu minus-small people plus-medium plus-small rain search service-airplane service-baby-care service-camera service-car service-cash-machine service-charging service-coffee service-e-auto service-eat service-first-aid service-ice-cream service-info service-kids-buggy service-kids-playground service-lockers service-parking service-phone service-shopper service-shuttle-bus service-suitcase service-train service-wardrobe service-wc-men service-wc-wheelchair service-wc-women-men service-wc-women service-wheelchair service-wifi shopping-taxi snow sun-cloud-light sun-cloud-rain sun-cloud sun tax-free TAX FREE Shopping tickets train trash-medium twitter vimeo wishlist-facebook wishlist-googleplus wishlist-twitter wishlist-whatsapp youtube zoom
Please accept the cookies to add the item to wishlist. Dismiss
12
IIdőjárás előrejelzés
12 12 7
Hét 10 6
Ked 13 6
Sze 16 7
Csü 18 9
Pén 11 5
Ma nyitva 10:00 - 20:00 Ma zárva
Ma nyitva 10:00 - 20:00 Ma zárva

A farmer, az örök kedvenc

A farmer története az 1800-as évek végére nyúlik vissza. Az anyaga sávolykötésű pamutszövet, amely a legegyszerűbb szerkezetű szövetnek mondható. Eredetileg a farmeranyagot strapabíróságának köszönhetően fizikai munkások viselték, ekkor még nem volt különösebb szerepe a divatban. Fazonjuk egyenes, egyszerű, színük pedig egységesen indigókék volt.

Levi Staruss volt az, aki fantáziát látott a farmerben és az Európából vásárolt anyagot a zsebnél szegecsekkel megerősítve farmernadrágot terveztetett. Levi Strauss első nagy versenytársa H. D. Lee volt, aki továbbgondolva a trendet „Union All” néven kezeslábast készített, ami ekkor még szintén a munkaruha kategóriába tartozott.

A második világháború idején a szolgálaton kívül lévő katonák viselték előszeretettel a farmert, ezzel mintegy reklámozva a „munkán kívüli” hordhatóságát is.

Azonban egészen az 1960-as évekig kellett várni a farmernek, míg divat trenddé nőtte ki magát. Ekkor jelentek meg a különböző koptatások és színek, a skinny és a bővebb fazonok is. A hippi korszakban a trapéz farmer például igazi kulcsdarab volt, gyakorlatilag egy egész érát határozott meg.

A 80-as években a Calvin Klein márka egyik ikonikus reklámja már azt hirdette a farmernadrágot és kigombolt blúzt viselő ifjú Brooke Shields-zel, hogy „Nothing comes between me and my Calvins”, vagyis semmi sem állhat közém és a Calvin-em (értve ezalatt a nadrágot) közé. A reklám provokatív volt, szexi és egyértelműen felemelte a divat porondjára a nagy múltú trendet.

A 90-es években, a fiú bandák érájában jelentek meg a „baggy”, vagyis buggyos ülepű farmernadrágok. Ezek visszatértek a kezdetekhez és a lazaságot, hanyagságot és maszkulinitást hirdették. A farmerből elővillanó alsónadrág ikonikus lett az ezredforduló előtti időszakban.

A 2000-es években fordult a kocka, a farmer ismét divatdarab lett. Az olyan tini popsztárok, mint Britney Spears vagy Christina Aguilera csípőig érő dögös darabokkal hódították meg a világot. Ezek futótűzként terjedtek el és nemsokára már csípőnadrágban rázták a tinik a diszkókban világszerte. Megjelentek mellettük a skinny fazonok és az elegánsabb darabok is. A farmer beférkőzött az irodákba és ingek, blúzok kitűnő kiegészítői lettek.

A farmer azóta is közkedvelt lett férfiak és nők által egyaránt, valamint népszerűek az anyag felhasználásának és hordásának más verziói: a farmerdzsekik, ruhák, szoknyák, táskát és még sok-sok más. Ha beszereznél egyet ebből a klasszikusból, gyere el te is a Premier Outletbe, ugyanis

Farmer-napok és őszi shopping lesz október 5-től 13-ig, ahol akár 70% kedvezménnyel tudod megvenni kedvenceidet!

IMG_5920.jpg

Kívánságlista

A kívánságlista üres