buscarcheck-smallcheckchevron-down-smallchevron-downchevron-largechevron-leftchevron-rightchevron-smallchevron-up-circlecircle-arrowclockclose-smallclosecloud-lightcloud-raincloud-snowcloudcrown-lightcrowndelete-smalldownload-smallfacebookgift-cardsglobegoogleplusheart-filledheartinstagrammap-compassmap-markermenu-lightmenuminus-smallno-circle-arrowpeopleplus-mediumplus-smallrainsearchservice-airplaneservice-baby-careservice-cameraservice-carservice-cash-machineservice-chargingservice-coffeeservice-e-autoservice-eatservice-first-aidservice-ice-creamservice-infoservice-kids-buggyservice-kids-playgroundservice-lockersservice-parkingservice-phoneservice-shopperservice-shuttle-busservice-suitcaseservice-trainservice-wardrobeservice-wc-menservice-wc-wheelchairservice-wc-women-menservice-wc-womenservice-wheelchairservice-wifishopping-taxisnowsun-cloud-lightsun-cloud-rainsun-cloudsuntax-freeTAX FREEShoppingticketstraintrash-mediumtwittervimeowishlist-facebookwishlist-googlepluswishlist-twitterwishlist-whatsappyoutubezoom
Please accept the cookies to add the item to wishlist. Dismiss
7
7 7 5
Pén 5 1
Szo 3 0
Vas 2 1
Hét 3 1
Ked 2 0

A farmer, az örök kedvenc

A farmer története az 1800-as évek végére nyúlik vissza. Az anyaga sávolykötésű pamutszövet, amely a legegyszerűbb szerkezetű szövetnek mondható. Eredetileg a farmeranyagot strapabíróságának köszönhetően fizikai munkások viselték, ekkor még nem volt különösebb szerepe a divatban. Fazonjuk egyenes, egyszerű, színük pedig egységesen indigókék volt.

Levi Staruss volt az, aki fantáziát látott a farmerben és az Európából vásárolt anyagot a zsebnél szegecsekkel megerősítve farmernadrágot terveztetett. Levi Strauss első nagy versenytársa H. D. Lee volt, aki továbbgondolva a trendet „Union All” néven kezeslábast készített, ami ekkor még szintén a munkaruha kategóriába tartozott.

A második világháború idején a szolgálaton kívül lévő katonák viselték előszeretettel a farmert, ezzel mintegy reklámozva a „munkán kívüli” hordhatóságát is.

Azonban egészen az 1960-as évekig kellett várni a farmernek, míg divat trenddé nőtte ki magát. Ekkor jelentek meg a különböző koptatások és színek, a skinny és a bővebb fazonok is. A hippi korszakban a trapéz farmer például igazi kulcsdarab volt, gyakorlatilag egy egész érát határozott meg.

A 80-as években a Calvin Klein márka egyik ikonikus reklámja már azt hirdette a farmernadrágot és kigombolt blúzt viselő ifjú Brooke Shields-zel, hogy „Nothing comes between me and my Calvins”, vagyis semmi sem állhat közém és a Calvin-em (értve ezalatt a nadrágot) közé. A reklám provokatív volt, szexi és egyértelműen felemelte a divat porondjára a nagy múltú trendet.

A 90-es években, a fiú bandák érájában jelentek meg a „baggy”, vagyis buggyos ülepű farmernadrágok. Ezek visszatértek a kezdetekhez és a lazaságot, hanyagságot és maszkulinitást hirdették. A farmerből elővillanó alsónadrág ikonikus lett az ezredforduló előtti időszakban.

A 2000-es években fordult a kocka, a farmer ismét divatdarab lett. Az olyan tini popsztárok, mint Britney Spears vagy Christina Aguilera csípőig érő dögös darabokkal hódították meg a világot. Ezek futótűzként terjedtek el és nemsokára már csípőnadrágban rázták a tinik a diszkókban világszerte. Megjelentek mellettük a skinny fazonok és az elegánsabb darabok is. A farmer beférkőzött az irodákba és ingek, blúzok kitűnő kiegészítői lettek.

A farmer azóta is közkedvelt lett férfiak és nők által egyaránt, valamint népszerűek az anyag felhasználásának és hordásának más verziói: a farmerdzsekik, ruhák, szoknyák, táskát és még sok-sok más. Ha beszereznél egyet ebből a klasszikusból, gyere el te is a Premier Outletbe, ugyanis

Farmer-napok és őszi shopping lesz október 5-től 13-ig, ahol akár 70% kedvezménnyel tudod megvenni kedvenceidet!

IMG_5920.jpg

Kívánságlista

A kívánságlista üres