bus car check-small check chevron-down-small chevron-down chevron-large chevron-left chevron-right chevron-small chevron-up-circle circle-arrow clock close-small close cloud-light cloud-rain cloud-snow cloud crown delete-small download-small facebook gift-cards globe googleplus heart-filled heart instagram map-compass map-marker menu minus-small people plus-medium plus-small rain search service-airplane service-baby-care service-camera service-car service-cash-machine service-charging service-coffee service-e-auto service-eat service-first-aid service-ice-cream service-info service-kids-buggy service-kids-playground service-lockers service-parking service-phone service-shopper service-shuttle-bus service-suitcase service-train service-wardrobe service-wc-men service-wc-wheelchair service-wc-women-men service-wc-women service-wheelchair service-wifi shopping-taxi snow sun-cloud-light sun-cloud-rain sun-cloud sun tax-free TAX FREE Shopping tickets train trash-medium twitter vimeo wishlist-facebook wishlist-googleplus wishlist-twitter wishlist-whatsapp youtube zoom
Please accept the cookies to add the item to wishlist. Dismiss
21
Wettervorhersage
21 21 18
Do 25 15
Fr 22 15
Sa 25 13
So 26 17
Mo 22 17
Heute geöffnet 10:00 - 20:00 Heute geschlossen
Heute geöffnet 10:00 - 20:00 Heute geschlossen

A farmer, az örök kedvenc

A farmer története az 1800-as évek végére nyúlik vissza. Az anyaga sávolykötésű pamutszövet, amely a legegyszerűbb szerkezetű szövetnek mondható. Eredetileg a farmeranyagot strapabíróságának köszönhetően fizikai munkások viselték, ekkor még nem volt különösebb szerepe a divatban. Fazonjuk egyenes, egyszerű, színük pedig egységesen indigókék volt.

Levi Staruss volt az, aki fantáziát látott a farmerben és az Európából vásárolt anyagot a zsebnél szegecsekkel megerősítve farmernadrágot terveztetett. Levi Strauss első nagy versenytársa H. D. Lee volt, aki továbbgondolva a trendet „Union All” néven kezeslábast készített, ami ekkor még szintén a munkaruha kategóriába tartozott.

A második világháború idején a szolgálaton kívül lévő katonák viselték előszeretettel a farmert, ezzel mintegy reklámozva a „munkán kívüli” hordhatóságát is.

Azonban egészen az 1960-as évekig kellett várni a farmernek, míg divat trenddé nőtte ki magát. Ekkor jelentek meg a különböző koptatások és színek, a skinny és a bővebb fazonok is. A hippi korszakban a trapéz farmer például igazi kulcsdarab volt, gyakorlatilag egy egész érát határozott meg.

A 80-as években a Calvin Klein márka egyik ikonikus reklámja már azt hirdette a farmernadrágot és kigombolt blúzt viselő ifjú Brooke Shields-zel, hogy „Nothing comes between me and my Calvins”, vagyis semmi sem állhat közém és a Calvin-em (értve ezalatt a nadrágot) közé. A reklám provokatív volt, szexi és egyértelműen felemelte a divat porondjára a nagy múltú trendet.

A 90-es években, a fiú bandák érájában jelentek meg a „baggy”, vagyis buggyos ülepű farmernadrágok. Ezek visszatértek a kezdetekhez és a lazaságot, hanyagságot és maszkulinitást hirdették. A farmerből elővillanó alsónadrág ikonikus lett az ezredforduló előtti időszakban.

A 2000-es években fordult a kocka, a farmer ismét divatdarab lett. Az olyan tini popsztárok, mint Britney Spears vagy Christina Aguilera csípőig érő dögös darabokkal hódították meg a világot. Ezek futótűzként terjedtek el és nemsokára már csípőnadrágban rázták a tinik a diszkókban világszerte. Megjelentek mellettük a skinny fazonok és az elegánsabb darabok is. A farmer beférkőzött az irodákba és ingek, blúzok kitűnő kiegészítői lettek.

A farmer azóta is közkedvelt lett férfiak és nők által egyaránt, valamint népszerűek az anyag felhasználásának és hordásának más verziói: a farmerdzsekik, ruhák, szoknyák, táskát és még sok-sok más. Ha beszereznél egyet ebből a klasszikusból, gyere el te is a Premier Outletbe, ugyanis

Farmer-napok és őszi shopping lesz október 5-től 13-ig, ahol akár 70% kedvezménnyel tudod megvenni kedvenceidet!

IMG_5920.jpg

Ihre Wunschliste

Ihre Wunschliste enthält keine Angebote